top of page

Ajjaj! Kifolyik a pénz a TE kezedből is?


Az elmúlt években az életkörülményeink és életszínvonalunk jól leolvasható volt azon, hogy milyen arányban költöttük az éves bevételünket alapvető szükségleteinkre és mennyi volt az az összeg, amellyel szabadon gazdálkodhattunk. Ezzel a gondolattal én is nagyon sokat foglalkozom mostanában, hiszen legújabb könyvemet, amit írok (Tantárgy neve: ÉLET! címmel) a mindennapi pénzügyeinkkel kapcsolatban írom és azt vizsgálom, hogy hol rontjuk el a mindennapjainkban a pénzügyeinket, valamint azt próbálom összegyűjteni egy könyvbe, amit nem tanítottak meg nekünk az iskolában a pénzről mégis esszenciális tudás a TÚLÉLÉSHEZ.




Az év végén sokan szembenéznek az anyagi helyzetükkel, de mi lenne, ha nem akkor kezdenél el cselekedni, amikor már késő?

Hiszen ha év végén vágsz ebbe bele, biztosan elcsodálkozol, hogy hova is folyt el az éves nettó bevételed nagy része és akkor már késő bánat... Sajnos az elkeserítő tapasztalat az, hogy nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy vezessék a pénzügyeiket.

PEDIG EGY HÓNAP IS KÉPES CSODÁKAT TENNI!

Egyébként ha szeretnél ez ellen tenni, akkor kidolgoztam egy szuper pénzügyi tervező, amelyről egy videót is meg tudsz nézni a lap alján található gombra kattintva.

Ha tudatos fogyasztónak tartod magad, akkor könnyedén kiszámolhatod, hogy mennyit költesz a napi szükségleteiden túl. Ez igazából jobb befektetővé is fog téged tenni, mert több pénzed marad, amit a saját biztonságodra használhatsz innentől!

A pénzcentrum egyik cikkje szerint:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), A háztartások életszínvonala, 2015 című tanulmányából a fogyasztási kiadások szerkezete is jól látható. Azért fontos mérni és nyomon követni a háztartások fogyasztását, mert nagyon jól mutatja a lakosság életszínvonalát, és az életkörülményeit. Az adatok alapján jól látszik, hogy (6 nehéz év után) 2013-ban, miután lecsengett a gazdasági válság, kezdett talpra állni a gazdaság, javultak a foglalkoztatási kilátások és mérséklődött az infláció, a fogyasztás iránya is pozitív irányba mozdult. Azóta minden évben kicsit többet költünk a korábbinál.

Az egyik tényező amely legjobban megmutatja az életmódunkat, hogy a bevételeink hány százalékát költjük olyan alapvető szükségletekre, mint élelmiszer, lakásfenntartási kiadások és közlekedés. Ezek nagysága ugyanis jól behatárolja, hogy a további vásárlásokban mekkora a döntési szabadságunk.

Igen! A DÖNTÉS az IGAZI szabadság, de ha ezt nem követed, akkor miképp is tudod, hogy mekkora döntési szabadsággal rendelkezel?

Lehet, hogy nagyon unalmasan hangzik követni és írni a bevételeidet és kiadásaidat, valamint hónap elején eltervezni, hogy mire és mennyit fogsz költeni, de erre vannak ilyen szuper eszközök, amik ezt megkönnyítik neked és nem a nulláról kell kezdened, unalmasan egy fehér lapon vagy füzetben, hanem konkrét statisztikákat láthatsz a SAJÁT költekezéseidre!

Ha a lenti "megveszem a pénzügyi tervezőt gombra" kattintasz és a vásárlásnál beírod a "budget" szót, akkor most -10%-os kedvezményt kapsz, így csupán 2250 Forintért jutsz hozzá ehhez a tervezőhöz, amiből könnyedén rájössz, hogy miképp lehet több DÖNTÉSSZABADSÁGOD!




bottom of page