top of page

+ 15 Tipp: Az olcsó karácsonyi programra

A karácsony, bár örömteli és meghitt ünnep, de anyagilag igencsak megcsapolja az embert. Az én ÉletSulis pénzügyi tanítványaim ugye gazdagodni szeretnek, így jöjjenek azok az ötletek, amitől több marad a zsebedben!


Az év végi ünnepi szezon számos kiadást von maga után, és a pénzügyek terén történő tervezés alapvető fontosságú. Talán ez az időszak lenne a legjobb egy költségvetés tervező elkezdésére :)
Íme néhány kulcsfontosságú szempont, amelyek segíthetnek anyagilag sikeresen átvészelni a karácsonyi időszakot

 1. Kreatív Karácsonyi Dekoráció Készítése: Készíts saját karácsonyi díszeket vagy koszorút otthoni alapanyagokból. Egy séta az erdőben és máris megvannak az alapanyagok.

 2. Karácsonyi Film Maraton: Rendezz otthoni mozi estét karácsonyi filmekkel. A jól bevált filmek is mehetnek a tévében, ha bírod a reklámokkal megszakított filmeket. Készíts hozzá egy forró csokoládét és élvezd a hangulatát.

 3. Sütögetés: Süss egyszerű, olcsó süteményeket vagy kekszeket együtt a családdal vagy barátokkal. Vannak sima bögrés sütik is, se akár mézeskalácsot is díszíthettek.

 4. Karácsonyi Díszfények Nézése: Sétálj együtt a szeretteiddel a környéken és nézzétek meg az otthonok karácsonyi díszkivilágításait. Nagyon sok helyen nyitogató is van és a falvak ablakaiban számocskák virítanak. Akár elmehetsz a karácsonyi misére is ha van kedved.

 5. Kreatív Ajándékok Készítése: Készíts egyedi, kézzel készített ajándékokat, például saját tervezésű könyvjelzőket vagy képeslapokat. Akár fel is adhatsz párat a távol élő barátaidnak. Ilyen nem kap minden nap az ember! Remek gesztus és mégsem drága!

 6. Karácsonyi Dalok Éneklése: Szervezz otthoni karácsonyi karaoke éneklését. Ehhez elegendő a YouTube is.

 7. Téli Piknik a Hóban: Ha van hó, szervezz egy téli pikniket a friss hóban, és készíts hóembert vagy hóangyalt. Piknikhez mehet a házi készítésű forraltbor és kakaós csiga is!

 8. Karácsonyi Meseolvasás: Olvassatok fel együtt karácsonyi történeteket vagy meséket a gyerekekkel. Akár minden este az ünnepek alatt. Ez nagyban fejleszti a képzelőerejüket és a szókincsüket is! Annyira nagy csoda, amíg egy gyermek hisz a Télapóban és a Jézuskában!

 9. Karácsonyi Piac Látogatása: Látogass el a helyi karácsonyi piacra, ahol sokszínű és kedvező árú ajándékokat találhatsz. Akár a bolhapiacra is, ha nincs túl hideg reggelente, hiszen olcsón kapsz karácsonyi díszeket.

 10. Karácsonyi Mondókák Készítése: Készíts saját karácsonyi mondókákat a szeretteidnek, köszönd meg nekik, hogy vannak neked és ajándékozd meg őket a szép gondolataiddal.

 11. Karácsonyi Közös Főzés: Készítsetek együtt egy olcsó, de ízletes karácsonyi vacsorát otthon. Nézd meg akár, hogy minek jár le a szavatossága a közeljövőben és keress rá olcsó receptekre, így az ételpazarlás ellen is tettél!

 12. Karácsonyi Ünnepi Hangulat a Kertben: Ha van kerted, díszítsd fel karácsonyra és rendezz egy kis szabadtéri ünnepséget a barátaiddal.

 13. Karácsonyi Kézműves Alkotások: Készíts kézműves alkotásokat, mint például papírból készült hópelyheket vagy karácsonyi ajtódíszeket.

 14. Környezetbarát Ajándékcserélgetés: Szervezzetek a barátokkal vagy családdal környezetbarát ajándékcserét, ahol régi vagy használt tárgyakat cserélhettek egymással. Akár egy csere-ajándék akciót is bevihettek a családba! Ez gyerekjátékoknál akár barátok között is működhet ezzel százezreket spórolva!

 15. Karácsonyi Játékest: Játszatok együtt különböző karácsonyi társasjátékokat vagy kártyajátékokat a családdal vagy barátokkal. Ha nincs ilyened, akkor a Marketplacen olcsón tudsz venni.


Érdekel a pénzügyi tudatosság? Gazdag szeretnél lenni! Akkor az ÉletSuliban a helyed! Befektetések, Megtakarítások és vállalkozási ötletek szélet tárháza vár rád a pénzügyi videós oktatóklubban! És ajándékok is! Nézd meg az ingyenes anyagot!


Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen!Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a tervezőim:

Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre!

Velem szeretnél tanulni, beszéljünk!

תגובות


bottom of page