top of page

10+1 tipp, hogyan spórolj nyaralás alatt sok pénzt!

Sokszor nehéz a gondolataimat szavakba öntenem, majd mondatokba rendeznem, hiszen az írás egy végtelenül kreatív műfaj, amelyet nem minden nap vagyok képes művelni, de azért próbálkozom a legjobbat adni nektek, ha a gép elé ülni és remélem a legjobb pénzügyi bolgok közé kerülök hamarosan! Ezen a pénzügyi bolgon idézeteket is találsz a személyes pénzügyi könyveimből, de azt Inkább a szociális média oldalaimon keresd! Ahogy növekszik a közösségem, úgy fejlődök én is és ebbe a fejlődésbe valamilyen módon bele kell gatyásodnom természetesen, hiszen a legjobb magyar pénzügyi szakemberek közé sorolnak. Már van a weboldalamon egy ÉletSuli nevű személyes pénzügyi oktatóklub is és ott sokat tanulhatsz vállalkozásokról, befektetésekről. Ha érdekel, hogy mik a legjobb befektetések szerintem vagy mi szerintem jó befektetés fiataloknak, akkor az ÉletSuli pénzügyi oktatóklubban a helyed! A szakmai fejlődésem részeként éppen itt az ideje elindítani a weboldalamon a pénzügyi blogomat is. Ez a blog nem csupán a bitcoinról, és kriptovalutákról mint befektetés fog szólni, hanem a személyes pénzügyekről is. Sokan kötik a nevemet a Kriptovalutákról, hiszen a legjobb kriptovaluta könyvek közül az enyém az egyik Magyarul! De ugyan úgy a szakmai területem a vállalkozások létrehozása és a befektetések is! Ezen belül bizonyos részegységet fogok szétcincálni hétről-hétre itt és a pénzügyi oktatóklubomban is. A blogírás egy teljesen más műfajt képvisel, mint a könyvírás, hiszen pénzügyi könyvíró volnék, így megpróbálok ehhez alkalmazkodni és érthető könnyed irodalmat a közönség elé tárni. Ez egy szabadabb és kötetlenebb műfaj lesz, melyben gondolataimat nyíltan közlöm.


Aki lemegy a Balatonra azt idén nem csak a lángosnak a szaftos-zsíros jólmegenném’ illata vágja orrba, hanem az árak is. Természetesen a lángosos bódé hossza véget nem ér Balaton szerte, de az embernek a pénztárcája valamikor koppra kiürül. Ez a pillanat nem feltétlen ad okot a tapsikolásra a keményen dolgozó szülőknek, akik a kis famíliát lekocsikáztatják a Balatonra. Arról nem is beszélve, hogy vannak minősíthetetlenül színvonal alatti vendéglátóhelyek, amelyekben ugyanúgy ezerhaccá’ egy lángos.


Annyira röhögtem a múltkor egy étteremben a Balcsin, amikor a kommenteket olvastam, hogy potyogtak a könnyeim, majd úgy döntöttem, ha ez itt az úri-muri szinte, akkor én nem is vagyok éhes. Ez egy luxus probléma is lehetne, de mi van akkor, ha ezt az élményt egy szülő adja abból a kevés megtakarított pénzéből? Lehet okosabban is egy hosszabb nyaralást?

Nyaralás olcsón a balatonon
Balatoni táj

Fontos az életet valahol lazán és flexibilisen kezelni és nem rágörcsölni az ilyen pénzügyi szituációkra. Én azt vettem észre, ha az ember valami felé anyagi elvárásokkal közelít, akkor mindig valamilyen idilli és megfoghatatlan jövőképet kerget. Talán ez is lehetne egy oldalról a kulcs. A másik pedig a családi anyagi kreativitás-talentum és annak megfelelő pénzügyi kiaknázása és egy okos család-irányító had csapat, aki a nyaralást megtervezi pénzügyileg.


Vannak bizonyos személyiségek minden családban, akik nem feltétlen a tervezés nagy mesterei, és ezzel semmi gond, ha meg lehet tenni, hogy játszi könnyedséggel bárhol és bármikor elmenjünk. Éltem eleget a másik oldalon, hogy szeressek tervezni és féltve nem őrzött titkaim közkinccsé tegyem.


Így itt a nyaralási tízparancsolatom, amely pénzt spórol neked:


  1. Kevés pénzből nyaralni nem szégyen!

  2. Ha vinned kell magaddal kaját az útra és az ott létre, az is teljesen rendben van!

  3. Naptejet és felszerelést nem ott veszünk, mert dupla a szorzó!

  4. Olvass utána a neten és lépj be csoportokba, főleg ha külföldre készülsz.

  5. A gyógyszereidnek és egészségcsomagodnak meg kell lennie.

  6. Repjegyet akcióban a KIWI.com-on lehet venni.

  7. Kerüld az utazási irodát, ha meg tudod oldani! Legalább össze kell hasonlítani az árkülönbséget.

  8. Ne a szoba miatt menj nyaralni, sokszor vannak fele olyan olcsó, de csak kevésbé szép lakások, például az AirBnb-n

  9. Nem kell minden vackot hazavinned, és körbe ajándékozni a családot

  10. Tripadvisoron meg lehet nézni a helyi ingyenes programokat is.

+ 1 tipp! Légy kreatív! Bizony kevés pénzből is csodásan ellehet tölteni a vízparton egy estét, úgy hogy közben frenetikusan érzitek magatokat!


Itt találsz további 10 ingyenes tippet a pénztárcabarát nyaraláshoz:
Gyere el hozzám pénzügyi oktatásra vagy mentorálásra. jelentkezési lap az ingyenes visszahíváshoz


Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen!Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a tervezőim:

Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre!

Velem szeretnél tanulni, beszéljünk!


Comments


bottom of page