top of page

Nem mindenkinek jelenti a fejében ugyanazt a gazdagság és jómód?

Biztosan hallottad már azt a kifejezést, hogy amerikai álom (American Dream), azaz valaki a nulláról fel tudja küzdeni magát a társadalom egy magasabb osztályába és jobb életet teremt magának. De az amerikai álom nem mindig tartalmazza a nagy ház vásárlását, egy szép autót és a magas havi fizetést. Legalábbis nem mindenki értékrendjében. Azt kell lássad, hogy minél nagyobbak a tárgyi vágyaid, annál lassabban érsz el arra a szintre ahol a befektetéseidből meg tudsz élni! Az álomélet azt jelenti inkább napjainkban, új értelmezésében, hogy szabadon megteheted azt, ami boldoggá tesz Téged és ami a Te preferenciádnak és vágyaidnak és igényeidnek megfelelő. Nem mindenkinek jelenti a fejében ugyanazt a gazdagság és jómód, és ezen eltérő igények végett más összegek is kerülnek különböző embereknél meghatározásra, mint célösszeg. Mondjuk egy FIRE mozgalomban résztvevő egyedülálló fiatal sokkal kisebb igényekkel rendelkezik, mint egy hattagú család. Ezért is fontos, hogy tudd, mi az igazi anyagi és vágyott célod! Ha a célod az, hogy otthagyd a munkahelyed, és egy másik városba költözz, megtakaríthatsz pénzt, majd néhány hónap szabadságot vehetsz ki az utazásra, vagy felmondhatsz egy munkahelyen, hogy céget alapíts és az álomkarriered megvalósítsd. De ott is vállalhatsz munkát, mint pincér, ugye? A lényeg a jólét tekintetében inkább az, hogy valamilyen kép rajzolódjon ki előtted azzal kapcsolatban, hogy milyen is lenne az áloméleted. Ez inkább egy vizuális része a befektetéseknek, ahol elképzeled, hogy miért akarsz valamit megtenni. Nyilván ha nincsenek terveid, akkor nagyon nehéz lesz benned felébreszteni a tüzet valami elvégzésére és az emberek nagy része pénzügyi célok nélkül éli az életét, amivel semmi probléma sincsen, hiszen nem vagyunk egyformák. Ha idáig eljutottál ebben a blogposztban több, mint biztos vagyok benne, hogy Te valamit változtatni szeretnél az életeden, de érdemes ezt valamilyen módon megfogalmazni, hogy mi lenne neked az ami a “hűha” kategóriába esik.Mondok néhány példát egy kitalált ember életéből. Legyen Ő Géza: 


- Azért teszek félre pénzt, hogy ne kelljen félnem, hogy miből veszem meg az álomkocsim, amivel biztonságosan közlekedhetek. Ez a kocsi egy Mercedes Benz GLC lesz, melyet hitel nélkül akarok megvenni. Ezt csak akkor veszem meg, ha már van két ingatlanom. Szükségem van tizenötmillió forintra, hogy legyen önerőm egy ingatlanbefektetéshez, hogy ne kelljen albérletet fizetnem és ne érezzem úgy többet, hogy csak pénzt dobok ki az ablakon. Három házat akarok venni ötvenéves koromra és abból a pénzből, amit azért kapok már fedezni tudom a megélhetési költségeimet és nem kell többet azt a munkát végezzem, amit gyűlölök. Azt akarom, hogy a gyermekemnek ne kelljen hitelt felvennie azért, hogy egyetemre küldhessem és adóssággal kezdje az életét. Nem akarok rettegni, hogy Katás vállalkozóként lesz-e nyugdíjam, így akarok egy ötvenmilliós osztalékfizető portfóliót huszonöt éven belül felépíteni, melyre minden hónapban 150.000 forintot szánok jelenleg. A következő 5 évben próbálok a legkevesebbet költeni és a megtakarításaim 20%-át Bitcoinba fektetem.
Most Te jössz! Mit szeretnél? Mi a célod? Merj nagyot álmondi!


Ha ezzel a feladattal megvagy, akkor pedig érdemes ÉletSulissá válnod, hogy megmutassam neked azt, hogy mivel hány százalékot tudsz elérni! Itt ez Ingyenes Betekintőanyag az ÉletSuliba, ami meghozza a kedved a befektetésekhez!Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!
コメント


bottom of page