top of page

Mi a helyzet más projektek háza táján?


Szerintem mindenki eleget halhatott a sikeres Ethereum Merge-ről az elmúlt hónapokban, de mi a helyzet más projektek háza táján?


Hasonlítsuk össze az iparági újtásokat TPS-ben. A Visával, amely általában 1500-2000 tranzakciót tesz lehetővé másodpercenként; vagy Bitcoin, amely körülbelül 5-öt tud feldolgozni, és Ethereum, amely ritkán haladja meg a 10 TPS-t. (https://ethtps.info/ )


A Cardano megcsinálta a Vasil updatet, ami a skálázásra ment rá. Ez a gyorsaságot jelenti igazából, tehát korábban órákig tartott egy tranzakció. (https://exchange.sundaeswap.finance/#/ )A további várható Cardanos megoldás a Hydra lesz 2023-ban, ami megengedi a staking pool-oknak, hogy 1000-re emeljék a TPS-t. Nagyjából 3200 Staking poolla van a cardano-nak, ami azt jelenti, hogy a TPS így 3 millióra emelkedett meg.


Az Algorand projekt :


A carbon negatív , L1-es, PoS Algorand is egy komoly TPS emelkedést jelentett be a múlt héten 1200-ról 6000-re nőtt a TPS.


Ez az infrastruktúra eddig hiányzott a piacról, és arra kényszerítette az embereket, hogy a központosított hidakban (bridges) vagy validátor hálózatokban bízzanak kripto eszközeik kezelésében, ami központi támadási felületet hozott létre. Az Algorand State Proofs ezt egy egyszerű, kvantumbiztonságos és megbízható interfésszel oldja meg, amelyet bármely PoS-lánc használhat anélkül, hogy a költségek, a megbízhatóság vagy a biztonság rovására mennének.


A Cosmos háza táján is történtek újítások, hiszen egy frissített White Papert fedtek fel kolumbiában a Cosmoverse konferencián. Új láncok jöttek be a Cosmos ecosystémájába, likvid staking is megjelent, tehát nem kell lekötni a Cosmost, ha stakel valaki, emellett egy óriási kibocsátási szám csökkentés is történt.


A Chainlink projektre lehettünk még figyelmesek a hetekben, aki a SWIFT-el kötött egy együttműködési megállapodást.


A CCIP lehetővé teszi a SWIFT-üzenetek számára, hogy a láncon belüli tokenátvitelt utasítsák, segítve a bankközi hálózatot, hogy képes legyen kommunikálni az összes blokklánc-környezetben.

Ez segít felgyorsítani az elosztott főkönyvi technológia (DLT) blokkláncok elterjedését, és a tőkepiacok különböző intézményei számára előnyös – mondta Szergej Nazarov, a Chainlink társalapítója a SmartCon 2022 konferencián New Yorkban.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page