top of page

Mennyire aggódjak a jelenlegi magyarországi gazdasági helyzet miatt?

A gazdasági média lesúlytóan szokott beszélni a Magyar gazdaságról az elmúlt években legalábbis ezt szokhattuk meg. De hol érint ez bennünket átlagemberként, és mit tehetünk, hogy jobban éljünk. Erről fog szólni ez a mai cikk.

Egy kis összegzés: Az tény és való, hogy magyar gazdaság negatív hatásoknak van kitéve a háború és szankciók miatt, amit szerintem jól tudsz, ha láttad Potyondi Edina bármely YouTube videóját az elmúlt egy évből, vagy nem vödörben élsz. Vicces, hogy valaki ilyen élethűen adja át a magyar valóságot. Nekem mégsem a politizálás a területem és bevallom rajtam kívül eső dolognak élem meg, viszont nem árt a gazdaság pár számával tisztában lenned pénzügyileg tudatos emberként. Az a helyzet, hogy szerintem sok dolgon nem lehet átlagemberként változtatni, bármennyire is szeretnénk egy jobb és igazságosabb földet.

Tudnod kell, hogy ez a sok rossz a nyakunkon visszavetette a fogyasztást és a beruházásokat - ezt Nagy Márton a gazdaságfejlesztési miniszter jelentette ki a GDP-adatok kapcsán. Hozzátette, hogy a német gazdaság stagnálása is hozzájárult a kedvezőtlen külső gazdasági környezethez. Ha nem lenne tiszta, Európa főszereplője még mindig a német gazdaság. Nagy Márton hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság fundamentumai erősek, számos nagyberuházás érkezik az országba, a foglalkoztatás magas, és a regisztrált álláskeresők száma rekord alacsony. A járműipar és az akkumulátorgyártás pozitív teljesítményt mutatnak, és az export dinamikusan növekszik. Meg ugye jön szegedre a BYD is hamarosan.

A miniszter kiemeli a kormány célját, miszerint el szeretnék kerülni a recessziót az év egészében, és jövőre 4 százalékos gazdasági növekedést terveznek. Emellett hangsúlyozza a kormány 14 intézkedését, amelyek erősítik a gazdaságot, például a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, a Baross Gábor Tőkeprogram, a Széchenyi Kártya Program és a kamatstopok, amelyek mintegy 1,5 százalékponttal hozzájárulnak a növekedéshez.

De mielőtt kifolyik a nyál a szádból az unalmas gazdasági cikk hallatán mit is tehetsz te?


  1. Megtanulsz valami újat és jobban keresel.

  2. Nyitsz egy kis mellékes bizniszt.

  3. Önfejlesztéssel foglalkozol.

  4. Szembenézel a saját anyagi helyzeteddel.


Igen! Ugyanis ha nem magaddal foglalkozol, akkor a gazdasági számok és mutatók is feleslegesek az életedben. Ha neked nem jobb, akkor miért érdekel az összgazdaság állása? Nincs téma a munkahelyeden akkor? Ezek nagyon lehúzó információk amúgy is! Lehet, hogyha magadra koncentrálsz sokkal kevesebb emberrel tudod megvitatni a mindennapi rosszat, de mégiscsak lesz valamid, ami nekik nem!


Álmaid!


Álmaid, amikért tehetsz!


Így szívből ajánlom neked az ÉletSulit, amely a fent felsorolt képességekre és tudás bővítésére koncentrál, egy gazdagabb Érted!


Egy-két év múlva inkább aggódj egy-egy cégért, amiben részvénytualjdonos leszel és passzív bevételt szerzel belőlük, mintsem az egész világon, ami megváltoztathatatlan! De persze nagyon sok ésszerű befektetési lehetőséget is megmutatok neked az ÉletSuliban!


Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen!Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a tervezőim:

Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre!

Velem szeretnél tanulni, beszéljünk!

Forrás: Agdp-verseny-gazdasagpolitika-gazdasagi-valsag-gazdasagi-novekedes-recesszio-adatok/ és www.penzcentrum.hu/gazdasag/20230901/lasujto-szamok-erkeztek-a-magyar-gazdasag-helyzeterol-ebbol-a-godorbol-nehez-lesz-kimaszni-1140763Comments


bottom of page