top of page

Kiadom a könyvem tanfolyam: Hiánypótló anyag a piacon, amelyről minden magánkiadónak tudnia kell a siker érdekében!


Most valami olyan témát és hozzá kapcsolódó tanfolyamot hoztam nektek, amire a frissebb olvasóim szemöldök felhúzva is nézhetnének akár, hogy: “na de Kriszti, ez most mégis hogy jön ide?”, de aki olvasta a Tantárgy neve: ÉLET! könyvemet pontosan emlékszik rá, hogy adtam 60 db pénzkereseti ötletet, amiben a 19. éppen a: magánkiadó író, hiszen szuper passzív bevételt lehet általa generálni, persze ha jól csinálja az ember.
Viszont ezt a témát bárhogyan is próbáltam röviden ismertetni, nem lehet, az csak a felszín kapargatása és nem elegendő a megvalósításhoz, túl sok nyitott kérdés marad, amit őszintén szólva nem szeretek.


Napi szinten jönnek megkeresések: “hogyan lehetek magánkiadó író, merre induljak?”, “hogy működik a könyvkiadás?”, “miért jó magánkiadó írónak lenni?” és valóban.., nincs, jobban mondva eddig nem volt ezzel kapcsolatban egy komplex leírás, tanfolyam, mert egyszerűen bezár a kör és senki sem akarja kiadni ezeket az információkat. 

Nyilván sok buktatója van egy könyv kiadásának és fontos, hogy képben legyünk a folyamatokkal. Így el tudjuk kerülni a zsákutcákat, az átveréseket és a hatalmas arcra eséseket is. Magam is így 6 könyvvel a hátam mögött néhány év alatt elég sok pénzt fizettem ki, amire sajnos ennyi tapasztalattal már azt kell hogy mondjam: felesleges volt. Igaz, a magánkiadás egy nagyon hosszú út, de ha jól csinálod, abszolút megtérülő munkafolyamat.


Tehát ez a tanfolyam gyakorlatilag mindenkinek az álma, aki szeretne könyvet írni vagy már korábban megtette, de ott lapul a fiók mélyén a kézirat, mert elakadt a kiadás menetében, az értékesítés és a passzív bevétel felé vezető úton.


De nézzük, miért mondom azt, hogy megéri, mik az előnyei annak, ha magánkiadó leszel?


Alapvetően ugye, egy könyv megírása is elismertséget hoz magával, hiszen bekerülsz a könyvesboltokba, ezek online felületeire és ezzel persze sokkal több vevőt érhetsz el. Te kontrollálod az egész folyamatot, nem kell várnod senkire, hogy megadja a következő lépést és meghatározza annak idejét, így fel sem merül majd a bizonytalanság benned: mikor lesz kapható a könyvem?, hogyan és mikor lesz ebből pénzem? 

..és ha már a pénz: nyilván sokkal több marad a zsebedben, ha maximalizálod a hasznod!

Nyersz belőle egy olyan közönséget, melyre a későbbiekben is tudsz alapozni, valamint ha van kapcsolt terméked -javaslom!!-, nekik ezt már közvetlenül tudod értékesíteni a jövőben. Sok egyéb pozitívumot is fel lehetne még itt sorolni -például egy szakember könnyebben tudja magát pozicionálni a könyvkiadás által-, de nyilván ha érdeklődsz a téma iránt, tudod mi az, amit várhatsz tőle.


Nagyon sok olyan kérdés felmerül az írás és a kiadás folyamán, amiket elsőként szinte senki sem tesz fel, mert hát laikusként úgy gondolkoznak, hogy: oké, van egy ötletem, megírom, elküldöm pár kiadónak, hátha valaki ráharap, kiadják és értékesítik a könyvemet, utána sikeres ember leszek akihez dől a pénz. Szuperül hangzik, ugye? De ez nem egy klasszikus amerikai film, ez a valóság, ami azért sokkal másképp működik. Arról nem is beszélve, ha egy kiadóhoz kerül a pénzed, nem sok lesz a jogdíjbevételed.


De nézzük akkor ezt egy picit közelebbről: 


Ötlet és könyvírás elkezdése:


Kigondoltad mit szeretnél megírni, esetleg mi az a tudás, amit szeretnél átadni másoknak. Remek! Elkezded írni és már özönlenek is a fejedben a kérdések:

 • Hogyan is kellene ez kinézzen? Milyen legyen a könyvem formátuma?

 • Tartalomjegyzéket és a felépítést mikor kell megírjam? Ez egyáltalán az én feladatom?

 • Nekem kell azzal foglalkoznom hogyan tördelem a szöveget? Vagy mennyibe fog kerülni ez nekem?

 • Oldalszámokkal mi lesz? World zseninek kell lennem? Lehet meg tudom spórolni ennek az árát? Vagy felesleges munka?

 • Táblázatot hogy tegyek bele? Grafikát? Képeket? Mennyivel emeli ez meg a nyomtatásom költségét?

 • A borítót ki fogja megtervezni?Milyen legyen?

 • Átnézi majd valaki, segít valaki ellenőrizni? Ki lesz az?

 • Kéne egy nyomda is.. hogy kérjek árajánlatot? Kiben bízzak meg?

 • Nekem kell a könyvem nyomtatását megfinanszíroznom, vagy véghez tudok vinni egy előfinanszírozási kampányt?

Ugye.. és akkor még egy sort sem írtál, csak leültél a géped vagy a jegyzetfüzeted elé és jobban belegondoltál a dolgok menetébe. Megsúgom neked, hogy a kézirat elkészítése az a magánkönyvkiadásnak körülbelül a 20%-át fedi le, az összes többi lépés ilyen és ehhez hasonló kérdésekből és azok megoldásából tevődik össze. Nem egy író panaszkodott utólag, hogy mennyire elszúrta a könyve árát és több millió forintot adott ki feleslegesen és nem tudta jól felmérni mennyi könyvet nyomtasson, most pedig a csodára vár, hogy mínuszosan is, de értékesítsen.

Tehát a magánkiadói folyamatok menedzselése nagyon fontos, összetett munka és ha nem tudod melyik lépés után mi következik, például mikor kell egy adott szakembert bevonni a munkafolyamatokba, hatalmas nagy pofonokkal lehetsz gazdagabb és irtó sok plusz költséggel.

Tételezzük fel, hogy ezt már megugrottad, kezedben a kézirat, amit már legalább 5-6 ember átolvasott, rendezve a lektorálás, tördelés, grafikai munka és jöhet a folytatás. De mi is az?

Innentől, mint termék kell a könyvedre tekintened, hiszen át kell gondolnod hol és milyen formában szeretnéd értékesíteni. Ez a része gyakorlatilag megint egy külön szakma kis részlete, de a sikeres könyvkiadáshoz elengedhetetlen! 
 • ISBN szám beszerzése

 • Marketingkampány elkészítése

 • Könyvesboltok felkeresése: hogyan?

 • Termékfejlesztés: hangoskönyv, e-book? 

 • Árazás: miből tevődik össze, hogyan kell kalkulálni?

 • Hol fogom tudni értékesíteni a termékeimet, honnan lesz havi stabil passzív bevételem?

 • ...

Megint száz kérdés és a válaszok beszerzése önerőből, segítség nélkül irtó nehéz. Olyan apró részleteken, folyamatokon hajlamosak átsiklani az emberek, mint például a raktározás kérdése. Ugye mennyire banálisnak tűnik? Pedig egy csomó pénzt veszíthetsz ezen is. Mik lehetnek még a buktatók, mire kell odafigyelned? Vagy éppen: hogyan lesz ebből az egészből automatizált bevételed? Ezer meg egy kérdés és mind fontos!


Hát ezért mondom nektek, hogy szép és remek ötlet egy könyv elkészítése, de maga az írás tényleg csak egy apró részlet, már te is láthatod. Ezen kérdésekre tudni a választ, egy iszonyú fontos tudás annak, aki komolyan szeretné megírni és kiadni a könyvét végre.

Az én könyvem: Út a sikeres magánkiadáshoz tanfolyamomban összegyűjtöttem minden felmerülő kérdést és választ, tehát ez a befektetés garantáltan meg fog térülni annak, aki megvásárolja és végigviszi a benne lévő leckéket, hiszen nem ütközik majd zsákutcákba, például nem fog több százezer forintot bukni a túl sok könyv nyomtatása miatt és az is hatalmas előny, hogy megtanulja hogyan tudja saját maga kiadni a könyvét és menedzselni az egész folyamatot. Ez egy abszolút gyakorlatias tanfolyam, de ami szerintem a legfontosabb ebben az egészben, hogy 100%-ig saját tapasztalatból készítettem el a leckéket, a munkafüzetet és minden segédletet, hiszen idén írom a 7. könyvem. Magyarországon, mint magánkiadó, az elmúlt 3 évben évente jelent meg könyvem. Így teljes őszinteséggel mondhatom, hogy az információk, amiket átadok nektek hitelesek és naprakészek. 


Apropó információk. Említettem már, hogy a tanfolyamhoz kapcsolódik egy komplett szakembergárda elérhetősége? Igen, teljesen jól érted. Megadom neked az összes szakember nevét és elérhetőségét a tanfolyam során, ott, amikor be kell vonnod őt a folyamatokba. Legyen szó nyomdabrókerről (ki is ő és miért van rá szükség? - még egy felmerülő kérdés!), proofreader-ről, könyvterjeszőről vagy éppen egy hangoskönyv felolvasóról.


A tanfolyammal


az a célom, hogy egy olyan úton vigyelek végig, ami alatt irtó sok pénzt és energiát megspórolsz a könyved megírása és kiadása során, valamint a vevőid által úgymond ki tudod fizettetni magát a könyved, az előértékesítés által, amiről szintén sokat fogsz tanulni tőlem. Segítségként a magánkiadás tanfolyam minden résztvevőjének ajándékba adom az általam is használt Canva és Chat GPT programok néhány fortélyát, amelyekkel el tudod készíteni a szociális média felületeidre a könyved marketing kampányát. Szóval 2 tanfolyam 1 áráért.


Összegezve az eddigi információkat, mit is kapsz tőlem?

 • Egy tanfolyamot, ami A-Z-ig megmutatja neked egy magánkönyvkiadó útját.

 • Szakember listát elérhetőségekkel, akiket majd segítségül tudsz hívni a folyamatok során.

 • Canva és Chat GPT programok felhasználási segédletét a marketing posztok elkészítéséhez.


Ha eddig itt maradtál velem, nyilván komolyan gondolod, hogy ez a te utad, szeretnéd minimalizálni a költségeidet és maximalizálni a profitod. Gratulálok az első lépéshez!

A tanfolyamot a lenti linket találod!


Comentarios


bottom of page