top of page

Hogyan spórolj az ingatlanbefektetésekkel?


Kőműves a fél családom, így nem egy házat láttam már felépülni, sőt volt olyan, hogy az első emeletre hordtam az öcsémmel a padlóburkolatot felújításra. Tudom, hogy ez nem túl csajos, de annál igazabb!


A képen látható képre helyből azt mondom, hogy Magyarországon vagy Panelt vegyél, mert azt 150 érve terveztél, vagy téglát. Ha könnyűszerkezetes házról beszélünk, akkor egy beázás és integethetsz a háznak, sőt voltak olyan ismerőseim, ahol egy ilyen házba bemásztak a hangyák! Nem egy nagy élmény, ha a ház egyik oldala teljesen istabillá válik ettől!


Akkor ott vannak a kezdő építkezők, akik azt hiszik, hogy olcsóbb egy új ingatlan, mint egy régi, vagy ha eladják a régi házuk, akkor abból kijön egy új altípus is! Tudod mennyi egy 30-40 nm-es garzon felújítása, ha csak az anyagárat vesszük figyelembe? Nyugodtan számolhatsz jelenlegi piaci áron 4-5 millió forinttal. Ha pedig nem értesz a felújításhoz, akkor a szakemberekre rengeteget fogsz vágni!


Nagyon jó dolgo az ingatlanbefektetés, ezt nem tagadom, de fontos néhány dolgot észben tartani, ha az ingatlanbizniszben gondolkozol. Mondom is a legjobbakat, amit tudok neked mondani, ingatlanos fejemet újra elővéve:


  1. Statikai felépítés: Ha régi házat veszel, vigyél el magaddal egy szaki ismerőst. Ő hamar lemeózza a problémákat. Nálunk az utcában egy olyan házat sóztak rá egy családra, aminek az egyik tartófala repedt. Nem túl kellemes eset... És ugye nem is egy olcsó sztori ha dől a fal.

  2. Tetőszerkezet: Csak egy kérdés... kell e új tető, kell-e gerendacsere? Palák? Elviteli költségekkel is számolni kell, mert veszélyes hulladékról beszélünk.

  3. Milyen állapotban vannak a villanyvezetékek? Ha régiek, akkor tuti csere, és egy fél milkás sztoti alaphangon!

  4. Társasházat csinálnál? Az almérők is több százezer forintba kerülnek, nem beszélve arról, hogy az ügyintézés se túl rövid!

  5. Magas szintű szerekezetkész házba invesztálsz? Az nagyon jó, de remélem még látod, hogy baromi sok költséged lesz, arról pedig nem is beszélek, hogy ilyenkor felejti el mindenki, hogy még be is kell ám azt a lakást bútorozni is!


Többet akarsz kupálódni az ingatlanbefektetésekről?


Akár építkezel, akár felújítasz, befektetsz a legújabb ÉletSuli videó arról szól, hogy Hogyan védd meg magad, mint ingatlan befektető? Ezzel milliókat fogsz megspórolni!


Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen!Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a tervezőim:

Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre!

Velem szeretnél tanulni, beszéljünk!


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page