top of page

Hogyan kezelje egy harmincas nő a pénzét?

Szia! Te is a harmincas éveidben jársz, és néha elgondolkodsz azon, hogy állsz anyagilag? Ne aggódj, nincs ezzel semmi baj! Sőt, most jött el az ideje, hogy igazán kezedbe vedd a pénzügyeidet és elkezdd tervezni a jövődet. Tudom, tudom, a nyugdíj még messze van, de hidd el, most tehetsz érte a legtöbbet!


Gondolj csak bele: most vagy a karriered felívelő szakaszában. Végre kezdesz olyan fizetést kapni, amiből nem csak a havi számlákat tudod kifizetni, de talán még félre is tudsz tenni. Ez hatalmas lehetőség! De közben ott vannak az élet nagy kérdései is: család, saját lakás, és persze az, hogy hogyan osszuk be okosan a pénzünket.


Sokan azt gondolják, hogy "á, ráérek még a nyugdíjjal foglalkozni". De képzeld el, mekkora előnyben leszel, ha már most elkezdesz félretenni, sőt befektetni! A kamatos kamat csodákra képes, és minél korábban kezded, annál nagyobb lesz a hatása. Plusz, így sokkal rugalmasabb leszel a jövőben – ki tudja, lehet, hogy 60 évesen már egy trópusi tengerparton akarsz koktélozni a barátnőiddel!


De hogyan is kezdj neki? Először is, nézz utána a különböző nyugdíj-előtakarékossági lehetőségeknek, ilyen például a NYESZ számla vaaagy ami ennél sokkal jobb és hozzáférhetőbb a TBSZ számla. Erről egyébként rengeteg videóm van fent az ÉletSuli oktatóklubban. Aztán gondolkodj el azon, hogyan tudnád diverzifikálni a befektetéseidet. Ne ijedj meg ezektől a szavaktól – egyszerűen csak arról van szó, hogy ne tedd az összes tojást egy kosárba!


A legfontosabb, hogy alakíts ki egy rendszeres megtakarítási szokást. Kezdd kicsiben, és fokozatosan növeld az összeget. Hidd el, pár év múlva hálás leszel magadnak!


És itt jön a képbe az ÉletSuli pénzügyi oktatóklub! Ez a fantasztikus közösség kifejezetten nekünk, nőknek készült. Itt nemcsak tanulhatsz a pénzügyekről, de olyan nőkkel is megismerkedhetsz, akik hasonló cipőben járnak, mint te. Együtt sokkal könnyebb elindulni ezen az úton!


Az ÉletSuliban megtanulhatod, hogyan készíts költségvetést, hogyan kezeld okosan az adósságaidat, és persze azt is, hogyan használd ki maximálisan a pénzedet. Plusz, olyan készségeket is elsajátíthatsz, amikkel növelheted a jövőbeli keresetedet. Hidd el, megéri befektetni magadba!


Ne feledd: a harmincas éveid a legjobb idő arra, hogy lefektesd a pénzügyi alapjaidat. Minél korábban kezded, annál jobb helyzetben leszel később. És ki tudja? Lehet, hogy pár év múlva te adod majd a tippeket a barátnőidnek, hogyan legyenek pénzügyileg tudatosabbak!


Szóval, mire vársz még? Csatlakozz az ÉletSuli közösséghez, és indulj el a pénzügyi függetlenség útján! Hidd el, a jövőbeli éned hálás lesz ezért a döntésért. Gyerünk, csajok, vegyük kezünkbe az irányítást a pénzügyeink felett!

Comments


bottom of page