top of page

Hogyan jött a könyvírás?


Amikor az ember annyi tapasztalatot gyűjt huszon néhány év alatt az életről, amit más akár egy emberöltő alatt sem képes megismerni, akkor igencsak kikívánkozik belőle a mondanivaló. Hogyan is ne kívánkozna, mindig egyszerre több dolgot csináltam, 19 évet jártam iskolába, több helyre és az elmúlt tíz évben emellett aktívan végeztem rengeteg munkát.


Mindig kerestem a helyem és ha valami nem passzolt, akkor azonnal továbbálltam és új szakmát kerestem. Már 16 éves koromba próbálkoztam versírással és blogolással, mivel számomra az írott szó korán az önkifejezés eszközévé vált. Amikor fiatal voltam és írtam vagy valamilyen kreatív folyamatot végeztem, akkor természetesen ez engem magával szippantott. Sokáig ott lebegett a gondolat előttem, hogy meg akarom csinálni és el akarom magamról mondani, hogy író vagyok.A verses blogom neve tizenéves koromban kávé és gondolatok volt. Mindenféle témáról szerettem írni, és nem megkötni a kezemet. Alapvetően egy olyan embernek érzem magam, akiben tombol a kreativitás és alkotni akar. Ha valami nekem nem jó, előbb kommunikálok írásban róla, mint szóban. Nekem az írás egy terápia is és tudományosan bizonyított tény, hogy az írásnak igencsak erősen gyógyító ereje van.


Ez a gyógyerő pedig újra felépíti az embert. Segít az embernek saját magát jobban megismerni és ha egy bizonyos szakmai területre koncentrál, mint én a személyes pénzüggyel és a kriptovalutákkal, akkor igencsak széles ismeretet tud átadni az ember a többieknek. Az írás valahol átalakult bennem az adás művészetévé. Jót akarok adni és érthetően. De emellett a kreativitásom széles táptalajaként is szolgál. Gyerekkoromban sokat meséltek nekem egy nagyon érdekes figuráról és nyálcsorgatva figyeltem minden egyes mesét. Egyszerűen jól meséltek nekem és ez az embernek a fantáziáját is nagyban segíti. A mese is gyógyít, létezik például meseterápia. De az írott humor elmondása is vonz és a könyv felolvasás is. Nyilván nem lehet mindent egyszerre elvégezni, de a kreatív folyamatok egyszerűen körülölelnek, legyen szó tudományról vagy szerelmes regényről, mindegyik műfajban szívesen kipróbálnám magam.


Ugyan így vágyom egyébként egy Comedy Central élő showba és írom ehhez is a kéziratokat. Amikor hallok valami jót, vagy mondok valami jót, hiszen a privát életemben én nagy mókamester vagyok, sőt nagyszájú és akár csípős is a nyelvem, ha a humorról van szó, témákat nem félve kimondani, akkor azokat mindig lejegyzem és tartom a tarsolyomban. Én amondó vagyok, hogy valaki vagy szereti leírni a gondolatait vagy nem. Szerintem ez egy struktúra, amit lehet mindig egy picit jobban művelni, főleg egy ilyen nyelven, mint a magyar. Nem tudom sem az angolt sem a német nyelvet úgy soha megtanulni, mint az anyanyelvemet és olyan választékosan semelyik nyelv nem játszik a szavakkal mint ez az istenadta magyar anyanyelv.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page