top of page

Hogyan gondolkoznak a gazdagok a pénzről? Mit tudsz te ebből nőként hasznosítani?

Szia, drága olvasóm! Ma egy olyan témáról csevegünk, ami biztosan felkelti az érdeklődésedet: hogyan gondolkodnak a gazdagok a pénzről, és hogyan turbózhatod fel te is a pénztárcádat? Izgalmas, igaz?


Képzeld el, milyen lenne, ha te is úgy tekinthetnél a pénzre, mint azok, akiknek már sikerült! Nos, itt az ideje, hogy egy kis agytornát tartsunk, és átprogramozzuk a pénzügyi gondolkodásodat!

Tudtad, hogy a gazdagok teljesen másképp néznek a pénzre és a pénzkeresésre, mint az, átlagemberek? De ne aggódj, ez nem valami titkos tudomány ám! Csak egy kis gondolkodásmód-váltás kell hozzá, és máris úton lehetsz a pénzügyi sikerek felé.

Kíváncsi vagy, hogyan tudnál te is több pénzt keresni? Nos, a titok a fejben kezdődik! Igen, jól hallottad, a gondolkodásmódodban rejlik a kulcs!


Ebben a cikkben olyan tippeket és trükköket osztok meg veled, amikkel te is elindulhatsz a gazdagodás útján. Nem kell hozzá varázspálca, csak nyitottság és egy kis elszántság!

Szóval, drága barátnőm, készen állsz, hogy felfedezd a gazdagok titkait és átformáld a pénzügyi jövődet? Akkor ugorj fejest ebbe a cikkbe, és kezdd el ma a változást! Ki tudja, lehet, hogy holnap már te osztod majd a tippeket a barátnőidnek! Gyerünk, változtass a gondolkodásmódodon, és nézd, ahogy megváltozik a bankszámlád is!


Képzeld csak el, milyen csodás lenne, ha azt csinálhatnád, amit igazán szeretsz, és közben még jól is keresnél vele! Nos, ez nem is olyan lehetetlen, mint gondolnád.

Manapság a "dolgozz szenvedéllyel" elv valóban csodákra képes és bevallom én is élvezem annak előnyeit! Nem számít, milyen papírod van - ha van valami, amiben igazán jó vagy, amitől felcsillan a szemed, abból akár üzletet is építhetsz. Vegyünk csak egy példát: egy kreatív gasztroblogger sokszor többet keres, mint egy irodavezető, aki napi 10 órát gürizik.

De nem csak az számít, MIT csinálsz, hanem az is, MIÉRT teszed.


Sokan sajnos csak azért dolgoznak, hogy kifizessék a számlákat. Ez a "szűkös szemlélet". Minden fillért beosztanak, spórolnak, hogy legalább a gyereküknek jobb legyen.

Ezzel szemben áll a "bőség szemlélete". Akik így gondolkodnak, azért dolgoznak, hogy szabadabban élhessenek. Többet pihennek, szívesen adakoznak, és azt veszik meg, amire vágynak, nem csak azt, amire szükségük van.


Mit tehetsz, hogy te is így gondolkodj? Tűzz ki új célokat! Ne csak az lebegjen a szemed előtt, hogy elkerüld az anyagi gondokat. Kezdj el kicsiben félretenni, és fektess be magadba! Egy tanfolyam például később sokszorosan megtérülhet.

És végül, de nem utolsósorban: figyelj arra, mire összpontosítasz!

A "szűkös szemlélet" folyton azzal foglalkozik, ami nincs, vagy ami elveszett. Félnek, hogy amit nehezen megszereztek, azt elveszítik. Sokat panaszkodnak, és mindig másokat okolnak.

Barátnőm, ne ess ebbe a csapdába! Fókuszálj inkább arra, amid van, és hogyan tudnád ezt gyarapítani. Hidd el, a pozitív hozzáállás csodákra képes!

Mit gondolsz erről? Van olyan szenvedélyed, amiből szívesen építenél üzletet? Oszd meg velem a gondolataidat!


Íme néhány ok, ami gyakran hozzájárul ahhoz, hogy egyesek szegénységben élnek:

 1. Hiányos pénzügyi ismeretek: Sokan nem tanultak meg hatékonyan bánni a pénzzel, költségvetést készíteni vagy megtakarítani.

 2. Rövidtávú gondolkodás: A pillanatnyi szükségletek kielégítése gyakran felülírja a hosszú távú tervezést.

 3. Korlátozó hiedelmek: Az olyan gondolatok, mint "a pénz rossz" vagy "sosem leszek gazdag", gátolják a fejlődést.

 4. Negatív környezeti hatások: Ha valaki szegény környezetben nő fel, nehezebb kitörni ebből a helyzetből. Erről írtam elég sokat!

 5. Kockázatkerülés: A szegénységben élők gyakran félnek kockázatot vállalni, ami pedig szükséges lehet a előrelépéshez.

 6. Eladósodás: A magas kamatú hitelek és kölcsönök ördögi körbe taszíthatják az embert.

 7. Alacsony jövedelmű munkák: Sokszor nehéz kitörni az alulfizetett állások csapdájából. Erről itt tanulhatsz!

 8. Egészségügyi problémák: A betegségek és az egészségügyi költségek súlyos anyagi terhet jelenthetnek.

 9. Oktatás hiánya: A megfelelő képzettség hiánya korlátozza a jobb munkalehetőségeket.

 10. Váratlan életesemények: Egy válás, haláleset vagy természeti katasztrófa hirtelen anyagi mélypontra juttathat valakit.

 11. Függőségek: Az alkohol, drog vagy szerencsejáték-függőség gyorsan felemésztheti a pénzügyi tartalékokat.

 12. Passzivitás: Sokan nem keresik aktívan a lehetőségeket a helyzetük javítására.

 13. Időgazdálkodási problémák: A rossz időbeosztás csökkentheti a produktivitást és a kereseti lehetőségeket.

 14. Kapcsolati tőke hiánya: A hasznos kapcsolatok hiánya korlátozhatja a lehetőségeket és az információkhoz való hozzáférést.

 15. Önsabotázs: Néha tudatalatti félelmek vagy rossz szokások akadályozzák a sikert.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az okok nem feltétlenül az egyén hibái, hanem gyakran összetett társadalmi és gazdasági tényezők eredményei. A megoldás kulcsa a tudatosság növelése, a pénzügyi oktatás és a megfelelő támogatási rendszerek kialakítása lehet.Pénz és befektetések
15 Fontos dolog, amit a gazdag emberek csinálnak, hogy gazdagok maradjanak és pénzük legyen


Ezzel szemben a gazdagok gyakran így gondolkodnak és cselekszenek:

 1. Folyamatosan fejlesztik pénzügyi tudásukat, rendszeresen olvasnak és tanulnak a témában.

 2. Hosszú távra terveznek, türelmesen építik vagyonukat.

 3. Pozitív hiedelmeket táplálnak a pénzről és a gazdagságról.

 4. Tudatosan keresik a sikeres emberek társaságát, inspiráló környezetet teremtenek maguk körül.

 5. Kalkulált kockázatokat vállalnak a nagyobb nyereség reményében.

 6. Kerülik az improduktív adósságot, és okosan használják a hitelt befektetésekre.

 7. Folyamatosan keresik a jobb bevételi lehetőségeket, gyakran több lábon állnak.

 8. Prioritásként kezelik az egészségüket, rendszeresen sportolnak és egészségesen étkeznek.

 9. Életük végéig tanulnak, folyamatosan fejlesztik készségeiket.

 10. Felkészülnek a váratlan helyzetekre, tartalékokat képeznek.

 11. Kontrollálják kiadásaikat és szenvedélyeiket.

 12. Proaktívak, keresik és megragadják a lehetőségeket.

 13. Hatékonyan osztják be idejüket, prioritizálnak.

 14. Tudatosan építik kapcsolati hálójukat.

 15. Pozitív hozzáállással állnak az élethez és a kihívásokhoz.


Van egy ingyenes videóm, amit szívesen ajánlok, hogy megnézz a karrierről! És a Pénzről is egy másik!


Ha te is szeretnél elindulni ezen az úton, az első lépés lehet, hogy tudatosabban kezeled pénzügyeidet. Ehhez remek segítség lehet a weboldalamon elérhető bevétel- és kiadástervező eszköz. Töltsd le és kezdd el használni még ma! Ez segíthet átlátni jelenlegi pénzügyi helyzetedet és megtervezni jövőbeli céljaidat. Ne feledd, a pénzügyi siker nem egyik napról a másikra jön, de kis lépésekkel te is elindulhatsz a gazdagodás útján. Tölts le az eszközt, és tedd meg az első lépést már ma!


Folytassuk utunkat a pénzügyi tudatosság felé! Tudod, a gazdagok nem véletlenül gazdagok - ők másképp gondolkodnak a pénzről, és ez a gondolkodásmód az, amit mi is elsajátíthatunk.


Az ÉletSuli női pénzügyi oktatóklub pont ebben segít. Rengeteg hasznos videóm van, amiket szívesen meg osztok veled is. Érdemes belenézni, mert olyan praktikus tippeket kapsz, amiket azonnal be tudsz építeni a mindennapjaidba.


De hogyan is változtathatsz a szemléleteden?


Először is, hagyd el a hiányközpontú gondolkodást! Ez csak egy negatív spirálba húz. Inkább írd le pontosan, hol tartasz most anyagilag, és hová szeretnél eljutni. Aztán listázd azokat a változtatásokat, amikre szükséged van a célod eléréséhez. Minden napra tűzz ki egy apró feladatot, ami közelebb visz álmaid megvalósításához. Ebben a Takarékos Milliomos Képző című könyvem nagy lendületet tud adni!


Az adás és elfogadás egyensúlya is kulcsfontosságú. Ha mindig csak kapsz, az nem egészséges. De az sem jó, ha folyton csak adsz, és kimerülsz. A cél az egyensúly: adj szívesen, de fogadj is el segítséget, ha szükséged van rá. És ne feledd: amit adsz, nem mindig onnan jön vissza, ahová adtad. Az élet körforgás - ma te segítesz, holnap téged segítenek.


Végül, nézzünk szembe a korlátozó hiedelmeinkkel! Sokan nőttünk fel olyan mondatokkal, mint "a pénz mocskos dolog" vagy "a gazdagok mind csalók". Ezek a gondolatok visszatarthatnak minket. Ha folyton dolgozol, de alig jössz ki a fizetésedből, vagy kényelmetlenül érzed magad, ha több pénzed van, mint másoknak, akkor lehet, hogy ilyen hiedelmek tartanak vissza.


Az ÉletSuli videóiban találhatsz tippeket arra is, hogyan szabadulj meg ezektől a korlátozó gondolatoktól. Megtanulhatod, hogyan építs egészséges kapcsolatot a pénzzel, és hogyan használd arra, hogy jobb életet teremts magadnak és másoknak.


Mit gondolsz erről? Van olyan pénzügyi hiedelmed, amin szeretnél változtatni? Oszd meg velem, és együtt megtalálhatjuk a megoldást!


Sok szeretettel: Szakonyi Krisztina, pénzügyi tanár, top 15 pénzügyi influenszerComments


bottom of page