top of page

Ha vennél egy Pablo Picasso képet már megteheted.


A befektetés is egy művészet, vagy a művészetbe befekteti mesterség? Talán lehetne ez a kérdés ennek a blogbejegyzésnek a fő témája. Folyamatosan keresem az új lehetőségeket és megosztani azt a növekvő közösségemmel egy egyszerű módon, így esett most a választás a Masterworks.io oldalára.


Kevin O’Leary üzletember, befektető és tévés személyiség kérdezte Scott Lynnt egy interjújában magáról az üzleti koncepcióról. Scott, aki maga a 90-es évek végétől kezdett műalkotásokat gyűjteni volt az aki megálmodta a Masterworks.io-t.


Szeretném előre jelezni, hogy itt nincs szó Kriptorol vagy NFT-ről, hanem egy valós érték tárgy megvásárlása történik 1 és 25 millió Dollár között, és mint egy tőzsdére vitt cégnél részvényt lehet vásárolni, csak itt az ember egy mesterműnek a részegységébe fektet be.


Maguk a festmények amik itt megvásárolhatók az elmúlt 75 évben keletkeztek, és csak az extrém gazdag emberek engedhették meg maguknak. Egy olyan világot élünk, ahol végre elérhetőek a dolgok és a befektetések a mindennapi emberek számára is.


Ha az ember egy ilyen nagy festménybe fektet be elkerülhetetlen, hogy megforduljon a fejébe jól-e választ? Van-e tényleg annak a műalkotásnak értéke? Bár ez egy biztosabb játszma abból a szempontból, hogy művészet értők ellenőrizték magukat a műveket.


Egy fontos tény, amit az ember megjegyezhet a műalkotások tekintetében az a korrelációnak a ténye, pontosabban szólva a nem megléte. Legyen szó a tőzsdéről, a kriptovalutákról vagy más eszköz osztályokról általában összefüggenek árváltozásaikat tekintve bizonyos időszakokban. Ez a korreláció. Ez jelenti azt, hogy bizonyos eszközosztályok egyenes, ugyanabban az időben növekednek vagy csökkennek. Ha a műalkotásokról beszélünk ez a tény nem figyelhető meg ennyire sarkalatosan. Ezért is ajánlják őket,hogy egy biztonságos Portfóliónak a részeként műalkotásokba is lehet befektetni.


Scott továbbá elmondja, hogy érdemes művészeti portfóliót is diverzifikálni. Műveiket analizáló és felkutató csoporttal keresteti meg, így megnézi mi az ami a piacon értéket fog képviselni. 500 millió Dollárért vásárolnak jelenleg egy évbe mesterműveket így ez teszi őket a legnagyobb vásárlóvá. 250.000 Felhasználója van már az oldalnak. Scott elmondja, hogy azt javasolja, hogy 1 és 4% között ajánlja a protfóliónak az elkülönítését műalkotásokba.

5 naponta jön egy új mű az oldalukra.


A témában a YouTube videómat itt tekintheted meg:

https://www.youtube.com/channel/UC-xO3nMmj9ovzGAl2BXn6SA


Ha érdekel az angol videó itt tekintheted meg:

Kommentare


bottom of page