top of page

Ennyiből él egy millió ember ma Magyarországon!

Magyarországon ma sajnálatos módon egy millió ember számára a mindennapok keservesek. Lehet tagadni, de a fizetésük alig teszi lehetővé a megfelelő megélhetést számukra. A nyugdíjas éveikről nem is beszélve. Ez a lesúlytóan alacsony jövedelem nem csupán pénzügyi nehézségeket okoz, hanem komoly kihívásokat is jelent mindennapi életükben.


Szegény Magyar ember
Szegény Magyar Ember

Ez a pofátlanul alacsony jövedelem azt eredményezi, hogy sokan szorult helyzetben vannak a szükséges kiadások fedezése terén. Az alapvető szükségletek, mint az élelmiszer, lakhatás és egészségügyi ellátás megoldása is nehéz számukra. Gyakran kénytelenek háttérbe szorulni és a társadalmi elégedetlenség rájuk leselkedik a legjobban. Ha nincs valaki még mellettük a családban, aki jól keres, akkor igen csak be kell osztani, a beoszthatatlant. Sok ember innen inkább bánatába az alkoholizmusba menekül. Pont most láttam, hogy Magyarországon van ország szerint a legtöbb alhoholista a világon! Erre aztán nem igen dicsekedhetünk!Az ilyen pénzügyi helyzetek súlyos hatással lehetnek az emberek fizikai és mentális egészségére is.

Tudod mennyi lesz a 2024-es minimálbér? Bruttó 232.00 Forintról, bruttó 266.800 Forintra emelik meg. Tehát egy minimálbéres innentől 166.422 Forintot vihet haza. Ez egy 15%-os emelést jelent, de azért nem lehet vele még pezsgőt bontani. Legalábbis ha aközött az egymillió ember között lennék aki ezt kapja, meg ugye a zsebbe pénzeket. Ez a magyar valóság na.. kár tagadni! Nem ujjonganék! És ha Te is ezt kapod, vagy közel ennyit ne is álmodozz egy jó nyugdíjról, pontosan úgy, mint a kényszervállalkozók! Hiába dolgozod le az egész életed! Igen, a jó élethez több pénz kell és jól kell tudni beosztani és megforgatni azt!


A rosszul fizetett munkahelyek miatt sokan kénytelenek több munkahelyen dolgozni, ami időben és energiában is kimerítő számukra. Az egyensúly hiánya a magánéletben és a munkában is problémákat okoz, miközben az emberek próbálnak megfelelni mind a szakmai, mind pedig a személyes kötelezettségeiknek rettegve a létbizonytalanságtól. Betegség, kilátástalaság... azt hiszem sokan élnek sajnos így! Nyilván ha valaki nem akar változtatni rajta, azon nem lehet segíteni. Pont egy hölgy kommentelte nemrég az egyik videóm alá, hogy 50 feletti és minimálbérből él és neki már lehetetlen változtatni. Nem hiszem, hogy ennyi idősen le kellene már magát írnia az embernek... De sajnos ebben a helyzetben eltöltött élet beszűkíti az emberek látókörét!


A méltánytalan bérek nem csak egyéni szinten jelentenek kihívást, hanem hosszú távon az ország gazdaságát is negatívan érintik. Az elégtelen jövedelmek miatt az emberek kevésbé hajlandók fogyasztani, ami lassítja a gazdasági növekedést, és csökkenti az állam adóbevételeit is.


Ezért van szükség az egyenlőbb bérekre és az olyan intézkedésekre, amelyek segítik a munkavállalókat a tisztességes és élhető jövedelem elérésében. A méltányos bérek nem csak a munkavállalókat segítik, hanem hozzájárulnak egy olyan társadalomhoz is, ahol mindenki számára elérhető az érdemi életminőség. Egy mosolygósabb társadalom. Itthon valahogy úgy mindenki komorabb.


DE MIT TEHETSZ?


A többletjövedelem keresése számos módon lehetséges, és az elérhető lehetőségek nagymértékben függnek a készségeidtől, tapasztalataidtól, és azon, milyen időt és erőfeszítést vagy hajlandó befektetni. Nyilván nem lehet karba-tett kézzel változtatni, ezt kár titkolni! Itt van néhány általános útmutató, amelyek segíthetnek ebben:

  1. Karrierfejlesztés: Fókuszálj a szakmai fejlődésre és szerezd meg a szükséges készségeket és tanúsítványokat. Ezáltal versenyképesebbé válhatsz a munkaerőpiacon, ami magasabb fizetést adhat neked. Legyen akár egy egynapos képzés, de sokat tud tenni a latba anyagilag ha megvan! Akár egy pár hónapos kurzus, amit munka után látogatsz vagy online végzel el. Lehet online már egyetemet is végezni!

  2. Válts munkahelyet: Ha jelenlegi munkahelyeden nem látod a lehetőséget a jövedelem növelésére, fontold meg a váltást. Más cégeknél lehet, hogy magasabb fizetési lehetőségek várnak rád. Biztos, hogy félelmetes az ismeretlen, de ha nem váltasz nem tudsz lépni. Akár 30%-al többet kereshetsz egy ilyen lépéssel!

  3. Másodállások: Keress olyan lehetőségeket, amelyekkel kiegészítheted a jövedelmedet, például szabadúszói munkák, online platformokon való értékesítés vagy tanítás. Erről sokat beszélek a Tantárgy neve: Élet! című könyvemben is!

  4. Ingatlanbefektetések: Ha a lehetőségeid engedik, fontold meg az ingatlanbefektetéseket. Az ingatlanok hosszú távú befektetések lehetnek, amelyek hozama jelentős növekedést hozhat. Akár egy régi parasztházat is felújíthatsz és felteheted az AirBnb-re vagy egy konténerházat is bérbe adhatsz akár állandó jelleggel is, de egy garázs is tud többletjövedelmet termelni! Erről sokat beszélek az ÉletSuliban, hogy hogyan legyén profi ingatlan befektető!

  5. Tanulj pénzügyi tervezést: Tanuld meg hatékonyan kezelni a pénzedet, befektetéseket tervezni és okos pénzügyi döntéseket hozni. Az ilyen tudás segíthet maximalizálni a rendelkezésre álló jövedelmed. Azt hiszem, hogy megint csak jó helyen jársz és tudlak benne támogatni! Ha már csak a bevételed-kiadásod vezeted sokat tudsz változtatni!

  6. Vállalkozás indítása: Ha van olyan szenvedélyed vagy szakértelmed, ami alapján vállalkozást indíthatsz, ez lehetőséget teremthet a jövedelem növelésére. Egy műszempillás tanfolyamot én fiatalon egy nap alatt végeztem el és ebből sok pénzt kerestem külföldön.

  7. Tárgyalj a fizetésedről: Ha úgy érzed, hogy a munkádhoz képest alulértékelt vagy, vagy nem jelentenek be korrekten ne félj tárgyalni a fizetésedről a munkáltatódnál. Készülj fel a tárgyalásra, és mutasd be, miért érdemled meg a fizetésnövelést és a korrekt elbánást!

  8. Online tevékenységek: Ismerkedj meg az online világ lehetőségeivel. Online kurzusok készítése, blogolás, YouTube csatorna indítása vagy affiliate marketing mind olyan területek, ahol online jövedelemre tehetsz szert. Ezekről is beszámolok az ÉletSuli VIP közösségében!

Fontos megérteni, hogy a pénzszerzés hosszú távú elkötelezettséget és kitartást igényel. Mindig fontos, hogy a pénzszerzés mellett az életminőséged és a boldogságod is prioritás legyen. Az egyensúly megteremtése a pénzkeresés és az élet egyéb területei között kulcsfontosságú.


Ha az ÉletSulihoz csatlakozol, egy igazi tudás- és gazdagságforrás részese is leszel. Az ÉletSuli egy olyan közösség, ahol nem csak tanulsz, hanem egy életreszóló készségeket és tudást is szerezhetsz a személyes pénzügyekről. Az ÉletSuli Klub egyfajta "egyetem/iskola" az élethez, ahol olyan témákkal találkozhatsz, amelyek segítek neked fejlődni mind személyesen, pénzügyileg, mind szakmailag. Széles skálán mozognak a pénzügyi oktatástól szóló anyagok.


Emellett az ÉletSuli a gazdagság koncepcióját is új megvilágításba helyezi. Nem csupán a pénzbeli jólétre koncentrál, hanem a teljes életminőség és boldogság kialakítására. Az itt szerzett tudás segítségével nem csak anyagilag lehetünk gazdagabbak, hanem jobban megértjük saját értékeinket, céljainkat és az életünk iránti felelősségünket. Ha az ÉletSulihoz csatlakozol, nem csak egy újabb online klub tagja leszel, hanem egy közösség részese, ahol a fejlődés és a gazdagabb élet iránti vágyadat másokkal együtt lépheted meg. Itt mindenki kölcsönösen gazdagodik a másik sikereiből és tapasztalataiból, így együtt építve egy erős és inspiráló közösséget.

Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen!Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a tervezőim:

Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre!

Velem szeretnél tanulni, beszéljünk!
Comments


bottom of page