top of page

Az élet nem mindig úgy alakul, ahogy szeretnénk

Az öröm és bánat váltakoznak bennünk, és körülöttünk. Sokszor úgy érezzük talajt vesztettünk. Amikor valaki hozzám fordul sokszor nem csak a pénzügyi talaj veszett el, hanem az élete más területein is éppen megingott. Ezt már több személyes pénzügyi könyvemben is részletesen taglaltam, de leginkább a Tantárgy neve: ÉLET! foglalkozik ezzel a kérdéskörrel.


Sokan azt mondják, hogy a pénzügyek és a kriptovaluták nem függenek össze semmi mással. A helyzet az, hogy ez a legnagyobb anyagi hazugság! Hiszen sokakat pont ez a pénzügyi kapzsiságuk visz a csőd szélére!


Pénz és gazdagság elérése, hogyan legyek gazdag gyorsan
Pénz nő a fű alatt?

Mondj bármit, de ha volt az életedben olyan helyzet, amikor nem volt pénzed, nélkülöznöd kellett...akkor tudod, hogy miről is beszélek! Magyarországon sokan éheznek, tudom jól, és az egyik célom az az ÉletSuli pénzügyi oktatóklubbal, hogy sokkal több gazdag magyar ember legyen és sokkal többen érjék el a passzív jövedelmük segítségével az anyagi szabadságot fiatal korukban. Láttál már éhező embert, afrikai kisgyereket? Hidd el, neki teljesen más problémái vannak, mint sok magyar embernek! Az ember hajlamos sokszor csak saját magát látni és a negatívat felnagyítani a pozitív dolgokat pedig lealacsonyítani és természetesnek venni.


Nagyságrendileg közel 840 millió ember éhezik a világon az ENSZ Élelmezési Programjának szakértői szerint. Tehát 84-szer annyian, mint hazánkban élünk. Tehát ez egy szomorú szám és ha ebből a szempontból nézzük a világot, akkor igencsak keserű képet kapunk. Természetesen ezeknek az adatoknak az értelmezése nem oldja meg az embernek az életét. Viszont a rosszat kevésbé rossznak tudjuk felfogni.


A pénz miatt sajnos családok mennek tönkre, emberek lesznek öngyilkosok és az általános emberi félelem és az oktatás hiány sem kecsegtet semmiféle jóval. Különösen egy ilyen inflációs időszakban, amikor a Forint ára 410 felett van jön az emberre a világvége hangulat. De a tönkremenésbe még mi tartozik bele? Sajnos a kriptobefektetések is, hiszen sok ember túl kapzsi, vagy nem hajlandó tanulni a pénzügyeiről, pedig az Életsuliban 10 órányi oktatóanyaghoz lehet hozzáférni nagyon kedvező áron!


Talán mondanom sem kell, hogy az emberek az erős infláció pillanatában próbálnak szabadulni ebben az esetben még jobban a megkeresett Forinttól és napról napra frusztráltabb a társadalom, hiszen kevesebbet keres. Ilyenkor mindig elgondolkodom szakemberként, hogy egy átlagember hol rontja el az életét és az a szomorú valóság, hogy nagyon sok helyen. A legtöbbször abban rejlik a hiba, hogy az ember észre sem veszi mit cselekszik rosszul. Olyan apró költségeken nem tudnak fogni a mindennapi emberek, amik igazából egy-egy embernél esetlegesen 4-5 dolgon vagy rossz szokáson alapul. Ezt meg lehet simán tanulni A takarékos milliomos képző könyvből amúgy egy délután is! A legtöbbször azt szoktam mondani, hogy az embernek a tükörtartás egy igazán jó metódus. De hogyan is tartsunk magunknak tükröt, hogy ha minden nap belenézünk és nem ismerjük fel a hibáinkat?


nők és a pénzügyi tudatosság


Ebben az esetben a legjobb az ha valakinek engedjük, hogy egy kicsit tartsa a tükrünket. Kihívás sokszor egyedül tovább menni az utunkon, de néha eljön az a pillanat, hogy meg kell engednünk azt, hogy valaki elmondja nekünk. Figyelj ezt vagy ezt nem tudatosan teszed, viszont ha így vagy úgy cselekednél vagy nem cselekednél, holnaptól ennyit meg ennyit tudnál vele megtakarítani.


Ez a tükör szoktam lenni én, mint pénzügyi szakember és tudod mi a legjobb? Az, hogy nem baj ha nem mindig jól cselekszel, csak tanulj a hibáidból!


Mentorálásra jelentkezem:

Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen!Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a tervezőim:

Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre!

Velem szeretnél tanulni, beszéljünk!

Comentários


bottom of page