top of page

7 lépés, hogy a legjobb önmagad legyél.

#1. Edzés


A sport nemcsak önfegyelmet ad, hanem a bőrödben is jobban fogod magad érezni tőle. Nem csak gyerekként kell loholni a testnevelés órán a rántotthúsos-köröket, hanem felnőttként is mozognunk kell. Legyen szó sétáról, futásról, csapatjátékról mindegyiknek számtalan egészségügyi előnye van, ami segít minket. Hosszabb ideig élvezhetjük a mozgás örömét és a várható élettartamunk is növekszik tőle.


#2. Ne csak mond, hanem tedd is meg.


Sokszor csak halogatjuk a dolgokat. El sem tudjátok hinni hány embertől hallottam már, hogy ő bizony írni fog egy könyvet, vagy megvalósít valamit. Az egyik legnagyobb ellenségünk a majd holnap. Tudom, hogy nem direkt csinálják az emberek és még a legszorgalmasabb, legeredményorientáltabb emberek is hajlamosak a lustulásra és vannak időszakok az ember életében, amikor le is kell lassulni, de folyton így hozzáállni a dolgokhoz sem egy megoldás.


#3. Don’t give a f*ck

Sokan érzelmi hatással akarnak rád lenni és sajnos rossz értelemben. A fenti kifejezés magyarra fordítva annyit jelent, hogy ne engedd meg, hogy mások uralni vagy manipulálni tudjanak téged. Vannak sajnos olyan helyzetek az életben, amiket mások nem jól viselnek, cirkuszolnak, hepciáskodnak és igazságtalannak tartanak dolgokat, akár úgy is, hogy ők keresték a bajt vagy idézték elő. Nem mindenki tud minden helyzetet elfogadni és nem is foglalkoznak azzal, hogy azt feldolgozzák. Ilyenkor marad a vádaskodás, a szavakkal való dobálózás, mások mondatainak a kiforgatása és más rájuk mentálisan rosszul ható viselkedésmód. Választásod pedig van, hogy mennyire engeded meg azt, hogy bárki ilyen befolyással legyen rád. Ha valamin 5 év múlva nem kell, hogy aggódj, mond csak, miért teszed most?


#4. Kezd el a jövőd építeni

Ha egyedül, ha anyagilag rossz helyzetbe, ha félsz, de állj neki!

Tanulj meg eladni, befektetni és a pénz után menni. A jövőbeli éned meghálálja ezt a viselkedésedet. Ne azzal foglalkozz, hogy másnak az életébe ez mit jelent, hanem neked mennyit ad hozzá. Ne feledd el, a jövődet ma építed meg és ez a nap formálja az életed.


#5. Irányítsd a cselekvéseid ne a reakcióid.


Néhány sz@r dolgot az életedben nem tudsz befolyásolni. De azt, hogy miképp reagálsz a rossz dolgokra csak rajtad múlik. Mennyivel könnyebb lenne az életed, ha megterveznéd a lépéseit, és nem eszeveszetten rohannál a falnak.


#6. Kedzj el valamilyen mellékfoglalkozást


Így nézhet ki egy kis plussz kereset egy évben:

52 hétből áll egy év.

Ha minden héten csak egy kis extra pénzt keresel, nézzük meg a példa kedvéért:


5.000 Forint per hét = 260.000 Forint

15.000 Forint per hét = 780.000 Forint

30.000 Forint per hét = 1.560.000 Forint


Sok kicsi lépés nagy különbséget tud tenni. Kiválthatsz vele lassanként egy utált főállást és olyan dolgokra jut időd, amit valóban szeretnél csinálni. Több időd jutna a szeretteidre és a munkának nem kell nehéznek lennie sem. Heti két-három embert elvállalhatsz műkörömre, műszempillára, megjavíthatod valaki kerérpárját, taníthatsz valamit amihez értesz. Nem kell kitalálnod a spanyolviaszt, ahhoz, hogy több bevételed legyen.#7. Magadra helyezd a fókuszt


Nem versenyzem senkivel. Nincs kedvem azzal játszani, hogy jobb legyek bárkinél. Egyszerűen próbálok jobb lenni, mint aki tegnap voltam. Ha akarnék összeírhatnám az összes embert az adott iparágban, ahol tevékenykedem, tanulhatnék is tőlük és megpróbálhatnám őket lekörözni, de teszem én fel, fog ez valamit számítani? Tudd, hogy miben vagy jó és fókuszálj arra, és hidd el meg fognak találni azok az emberek akiknek rád van szükségük szakmailag.


Comentarios


bottom of page