top of page

30 online pénzügyi csalás, amiről mindenképpen tudnod kell

Szeretnélek titeket ebben a pénzügyi blogban a trükkel gazdagodásról tanítani, vagyis arról, hogy milyen különböző online pénzügyi csalásokkal találkozhattok a mindennapokban, ami veszéllyel jár nektek is! Igen, jól halljátok! Rengetegen keresnek meg akik bedőlnek ilyen vagy olyan módon online pénzügyi megtévesztéseknek. Ez a téma nagyon széles és igazából se eleje se vége nincs neki, ugyanis sokan akarnak ezekkel a trükkökkel gazdagodni. Neked ezekre fel kell, hogy készülj, és ha éppen egy Kriptovaluta csalás áldozata vagy vagy tudni akarod, hogy ezzel van-e dolgod, akkor nézd meg ÉletSuliban az erről szóló oktatóanyagom, melyből magadtól rá fogsz jönni. Lapozz egy kicsit lejjebb és mutatom is az online átveréseket:


Fontos megjegyezni, hogy a következő lista csak egy általános összefoglaló, és az online pénzügyi csalások folyamatosan változhatnak és más-más fedősztorival próbálják a pénzt kihúzni a zsebedből. A csalók egyre ügyesebbek és mindig másképp próbálnak rád hatni. A csalások általában úgy vannak felépítve, hogy hihetőek legyenek. A legtöbbször valaki megkeres egy online felületen vagy egy túl jó ajánlat veszi el a Te józan eszedet! Lehet pont azért mert rosszul állsz anyagilag, de ne feledd ez pont a te gyengeséged használja ki! Az embereknek mindig óvatosnak kell lenniük az online tranzakciók során, és figyelmesen kell eljárniuk az interneten, hogy minimalizálják a kockázatokat. Íme néhány általános típusú online pénzügyi csalás, amivel mindenképpen tisztában kell lenned. Tekintsd ezt egy alapozónak, ami segít neked eligazodni az online világban:

 1. Phishing: Hamis weboldalakon keresztül történik, amelyek az eredetinek látszanak, és céljuk személyes információk vagy bejelentkezési adatok megszerzése. Tehát megszerzik az adatlapod pl. és a nevedben végeznek csalásokat.

 2. Nigeriának nevezett csalások: Hamis e-mailek vagy üzenetek révén próbálnak megvalósítani átveréseket, gyakran gazdag örökség, lottónyeremény vagy üzleti ajánlatokkal próbálnak adatokat megszerezni. Ha van egy hivatalos e-mail cím egy betűelírás is lehet már a csaló e-mail címe!

 3. Biztosítási csalások: Színlelt balesetek vagy káresemények révén történik, ahol a csalók kártérítésért vagy kifizetésekért próbálnak jogosulatlanul pénzt szerezni. Gyakran fenyegetőznek hivatalos szervekkel is.

 4. Fake Online áruházak: Hamis weboldalakon keresztül értékesített termékek vagy szolgáltatások révén próbálnak meg pénzt szerezni, de soha nem szállítják le a megrendelt árut. Vagy akár PayPal "Friends and Family" utalást kérnek, amit nem lehet visszatéríteni!

 5. Ransomware, azaz zsarlóvírus: Számítógépes vírusok, amelyek letiltják a számítógépet vagy a fájlokat, majd váltságdíjat kérnek a feloldáshoz.

 6. Közösségi média csalások: Hamis profilokon keresztül történő személyes adatok, pénz vagy más értékek kicsalása. Gyakori az például, hogy Instagramon feltörik vagy hamisítják egy szakember vagy ismerősöd oldalát és azzal élnek vissza vagy valamit ajánlanak privát üzenetben! Ha eddig nem csinált ilyet ez az. ismerősöd, akkor 100% biztosan feltörték az oldalát vagy megbűvölték valamilyen MLM-es dumával.

 7. Online kereskedelmi csalások: Árucikkek vagy szolgáltatások eladására hozott hamis weboldalak révén történik, ahol a vásárlók soha nem kapják meg a terméket. Ha valami túl olcsó vagy nem tűnik megbízható boltnak, akkor ne vegyél onnan semmit!

 8. Crypto-csalások: Hamis kriptovaluta befektetési lehetőségek, ICO-k vagy hamis tőzsdék révén próbálnak meg pénzt szerezni a hozzá nem értő emberektől! Ne feledd, a Kriptóban senki nem kezelheti a pénzedet! Aki felhív és túl segítőkész AZ A CSALÓ! Nagyon sokan kerestek meg ezzel és tényleg ajánlom az ÉletSuli anyagot megnézni róla ahol ezt részletesen kifejtem! Több százmilliót loptak el így csak az engem megkeresett emberektől mert túl kapzsik és hiszékenyek voltak sajnos. Illetve ott vannak a személyes veszélyek is, és meg kell érteni, hogy sok projekt csődbe megy ugyan úgy, mint ahogy egy mosoda is csődbe mehet, ha kevés a vevője vagy nincs megfelelő személyzete.

 9. Bankkártya adatlopás: Adatlopás révén próbálnak meg illegálisan hozzáférni a bankkártya információkhoz. Ne küldd el még csak a Jófogáson se ezeket az adatokat senkinek és semmiféle Western Union vagy ő általa szervezett hamis csalásba és áruelhozatalba ne menj bele, amiért neked bármilyen összeget is kellene fizetned előre!

 10. Online játékcégek csalásai: Hamis játékplatformokon vagy játékban való csalások révén próbálnak meg fiókokat megszerezni és lopni a bankkártyádról pénzt vagy az ott feltöltött egyenleget elemelni, nem is beszélve a függőségekről. Például ha túl sokat szerencsejátékozol lehet emiatt nem kapsz hitelt sem ha szükséged lenne rá és elesel egy ház vásárlásától...

 11. Munkahelyi csalások: Hamis munkaajánlatok vagy "home office" lehetőségek révén próbálnak meg pénzt kicsalni a munkakeresőktől, például előleg vagy regisztrációs díj formájában. Ezért mindig le kell informálni a neten a céget, ahol el akarsz helyezkedni!

 12. Online befektetési csalások: Általában irreálisan magas hozamokat ígérnek az online befektetési lehetőségek, de a befektetők soha nem kapják vissza a befektetett pénzt. Ne dőlj be semminek, ami évi 20-30% -nál magasabb összeget ígér!

 13. Rejtett költségekkel járó ingyenes szolgáltatások: Olyan weboldalak vagy alkalmazások, amelyek ingyenesnek tűnnek, de valójában rejtett költségekkel járnak, például meg kell adnod egy oldalon a bankkártyád. Nekem volt már olyan, hogy egy bróker oldal kezdett el vonogatni havi 100 Eurót a semmire...

 14. Fals hirdetések: Hamis hirdetések vagy átverő weboldalak révén próbálnak meg termékeket értékesíteni, de soha nem küldik el azokat. Ugyan ez igaz a Facebookon OTP befektetésből nagyon sok idős keresett meg, akik milliókat veszítettek emiatt.

 15. E-maileken keresztül terjesztett malware: Hamis e-mailek révén próbálnak meg olyan szoftvereket vagy vírusokat elterjeszteni, amelyek segítségével hozzáférnek a felhasználók számítógépeihez. Ne nyiss ki soha egy zip fájlt se, amit letöltesz vagy bármi linket ezekből!

 16. Valutaátverések: Hamis devizakurzusokat vagy manipulált kereskedési platformokat használnak a kereskedők megtévesztésére.

 17. Adócsalások: Hamis adóvisszatérítési ígéretek vagy az adóhatóság nevében történő átverések révén próbálnak pénzt kicsalni az emberektől.

 18. Fiktív jótékonysági kampányok: Hamis jótékonysági szervezetek révén próbálnak pénzt szerezni, kihasználva az emberek jószándékát.

 19. Fake Tech Support: Hamis technikai támogatási szolgáltatások, amelyek felhívják az embereket, és arra próbálnak rávenni, hogy fizessenek olyan szolgáltatásokért vagy szoftverekért, amelyek nem léteznek.

 20. Átutalási csalások: Hamis körülmények között vagy hamis számlák révén próbálnak meg cégek vagy magánszemélyek nevében pénzt utalni.

 21. Webhely feltörés és átverés: A webhelyek biztonsági résein keresztül próbálnak meg illegálisan hozzáférni felhasználók személyes adataihoz, pénzéhez vagy más értékeihez.

 22. Hamarosan elérhetővé válnak termékek előrendelése: Olyan weboldalak, amelyek valamilyen népszerű vagy várt termék előrendelését kínálják, de a vásárlók soha nem kapják meg a terméket, vagy az sosem jelenik meg.

 23. Szállítási csalások: Árucikkek értékesítésével próbálkoznak, de a termékeket soha nem szállítják ki a vásárlóknak.

 24. Államháztartási csalások: Hamis állami támogatásokat vagy kormányzati programokat ígérnek, de a vásárlók soha nem kapnak semmit.

 25. Szponzorációs csalások: Hamis szponzorációs ajánlatok vagy partnerségi lehetőségek révén próbálnak kisvállalkozásoktól vagy influenszerektől pénzt szerezni.

 26. Webhely értékbecslési csalások: Hamis weboldalak, amelyek értékbecsléseket vagy véleményeket ígérnek a felhasználók weboldalairól, de valójában nincs ilyen szolgáltatásuk.

 27. Kémkedő szoftverek: Illegális szoftverek révén próbálnak meg hozzáférni a felhasználók személyes vagy pénzügyi információihoz.

 28. Személyazonosságlopás: A személyes adatokat lopják el és használják fel vásárlások vagy más illegális tevékenységek céljából.

 29. Piramisjátékok: Részvényvásárlásra vagy befektetésre ösztönző rendszerek, amelyek gyakran összeomlanak, miután elérték a kritikus tömeget.

 30. Ingatlancsalások: Hamis hirdetések révén próbálnak meg ingatlanokat értékesíteni, de a vevők soha nem kapják meg az ingatlant.Szeretnélek emlékeztetni, hogy mindig fontos körültekintőnek lenni az online tevékenységek során, és soha ne ossz meg személyes vagy pénzügyi információinkat ismeretlen forrásokkal.


Ha toppon akarsz lenni anyagilag, akkor pedig várlak az ÉletSuliban

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Bình luận


bottom of page