top of page

10 dolog, amit minden digitális nomádnak tudnia kell az első külföldi munkavállaláshoz


A digitális nomád életmód egyre népszerűbbé válik a világban, hiszen lehetővé teszi az emberek számára, hogy munkát végezzenek bárhol a világon, miközben felfedezik az új helyeket és kultúrákat. Ha Te is tervezel külföldi munkavállalást digitális nomádként -ami a digitális nomád tanfolyamommal teljesen elképzelhető bárkinek, aki ért egy kicsit a számítógéphez-, itt van 10 fontos dolog, amit érdemes figyelembe venned az első külföldi kalandod során:


1. Vízum és beutazási követelmények: Ellenőrizd a célország vízum- és beutazási követelményeit, hogy ne érjen meglepetés az érkezéskor. Van olyan ország, amit el kell hagyj például 3 hónap után!


2. Időzóna különbség: Számolj azzal, hogy az időzóna különbség befolyásolhatja a munkaidődet és az kommunikációdat ügyfelekkel vagy kollégákkal. Ezért érdemes automatizációs eszközöket is használnod, hogy ne valós időben kelljen időzítened! Erről sokat beszélek a digitális nomád tanfolyamomban, hogy melyek a kedvenc eszközeim és hogyan működnek!


3. Internetkapcsolat: Győződj meg róla, hogy a tartózkodási helyeden stabil és megbízható internetkapcsolat áll rendelkezésedre. Ezt és az eszközparkomat is felfedem a tanfolyam keretein belül!


4. Lokális szokások és kultúra: Ismerd meg a helyi szokásokat és kultúrát, hogy könnyebben beilleszkedj és elkerüld a kellemetlenségeket.


5. Egészségügyi ellátás: Értsd meg a helyi egészségügyi ellátás működését, és gondoskodj megfelelő biztosításról. Jó előre tájékozódni Facebook csoportokban is a helyi magyaroktól!


6. Pénzügyek és fizetési módok: Tanulmányozd a helyi fizetési módokat és pénzügyi szabályokat, hogy ne legyenek pénzügyi nehézségeid. Akár előre is érdemes valutát váltanod!


7. Nyelvtudás: Ha idegen nyelven kell kommunikálnod, érdemes lehet megtanulni alapvető kifejezéseket vagy nyelvtudást szerezni.


8. Közlekedés és közlekedési lehetőségek: Ismerd meg a helyi olcsó közlekedési lehetőségeket és közlekedési szabályokat, hogy könnyen és biztonságosan tudj közlekedni.


9. Kommunikáció és időgazdálkodás: Legyél hatékony a kommunikációban és az időgazdálkodásban, hogy sikeresen tudj dolgozni a külföldi környezetben, és megtaláld a kedvenc internet-kávézóid, co-working spaceid.


10. Váratlan helyzetek kezelése: Legyél felkészült váratlan helyzetekre, és tarts kéznél vészhelyzeti tervet és egy összeget is!


Ezek a pontok segíthetnek abban, hogy sikeresen és zökkenőmentesen tudj dolgozni és élni külföldön digitális nomádként. Legyél nyitott, tanulj és élvezd az új kalandokat, amik a digitális nomád életmóddal járnak! Nekem életem egyik legcsodálatosabb útja az online vállalkozásom és remélem, hogy ez a cikk hasznos és inspiráló lesz az első külföldi munkavállalásodhoz! Ha további információra és oktatásra van szükséged, akkor a digitális nomád tanfolyamom neked készült!
Comments


bottom of page