top of page

Így nem érint téged az infláció pusztító ereje!

Az infláció hatása egyre inkább érezhető a mindennapi életünkben, és számos területen befolyásolja pénzügyeinket. De hogyan érint minket pontosan, és miként kezelhetjük ezt a kihívást? Ebben a cikkben áttekintjük az infláció hatásait és mondok néhány jó tanácsot a pénzügyi tervezésre.
De előtte egy kicsit arról szólnék, amit az ÉletSuliban is hirdetek. A befektetéseknek vannak előnyei és azzal nem óvod meg magad, ha csak a bankszámlán parkoltatod az egyenleged, hiszen elpárolog vele az infláció hatására a vagyonod. Hiába dolgozol, a pénz a számládon ugyan annyi, de kevesebb szolgáltatást és árut vásárolhatsz meg vele.


Mi az infláció?


Az infláció az árak emelkedése, ami a pénz vásárlóértékének a csökkenésével jár. Egyszerűen fogalmazva, ugyanazért az összegért kevesebb árut vagy szolgáltatást kaphatunk. Az infláció természetes gazdasági folyamat, de ha túlságosan gyorsan következik be, negatív hatással lehet a fogyasztók pénztárcájára. Ezt a Kriptovalutákról Konyhanyelven című pénzügyi könyvemben részletesen bemutattam, mivel szembeállítottam a Fiat pénzeket a Kriptovalutákkal és ha nem érted az Inflációt ebben a könyvben részletes leírást találsz róla!


Hogyan érinti a mindennapjainkat az infláció?

  1. Árak emelkedése: Az egyik legnyilvánvalóbb hatás az árak növekedése. Az élelmiszer, üzemanyag, lakbér és más alapvető szükségletek árai emelkednek, ami magasabb költségeket eredményez mindennapjainkban.

  2. Értékcsökkenés: Az infláció miatt ugyanaz a pénzösszeg kevesebbet ér. A megtakarításaink és a fizetésünk reálértéke csökken, ami hosszú távon befolyásolhatja pénzügyi stabilitásunkat. Ezét is érdemes az ÉletSuli pénzügyi oktatóklubba jönnöd, mert itt ez ellen aktívan teszünk!

  3. Beruházások hatása: Az infláció negatív hatással lehet azokra is, akik befektetnek. A hagyományos megtakarítási formák, mint például a banki betétek, kevésbé stabilak az infláció növekedésével szemben, sőt szokszor a több a leve, mint a husa, az igaz... Ezekről az eszközökről egyébként elmondom a titkokat is az ÉletSuliban.

Mit tehetünk mi az életünkben az infláció ellen?

  1. Tudatosság: Első lépésként fontos tájékozottaknak lennünk az infláció hatásairól. Kövessük figyelemmel a költségeinket és ismerjük fel, hogy mely területeken tudunk változtatni. Erre a weboldalamon lévő bevétel és kiadástervezők nagyszerű segítségek neked!

  2. Pénzügyi tervezés: Állítsunk össze egy pénzügyi tervet, amely figyelembe veszi az infláció hatásait. Tartsuk szem előtt a megtakarítások és a befektetések fontosságát a mindennapjainkban.

  3. Diverzifikált befektetések: Gondolkodjunk a diverzifikált befektetéseken annak érdekében, hogy a portfóliónk ellenállóbb legyen az inflációval szemben. Az ingatlan, arany vagy más értékesítési eszközök is lehetnek érdemes alternatívák. Erről megannyi órát beszélek nektek az ÉletSuli oktatóklubban hiszen az évek alatt számos lehetőséget felkutattam jómagam is.

  4. ÉletSulissá válsz: Ez magyarország jelenleg legátfogobb pénzügyi otkatóklubja és segít neked eligazodni a befektetések és a vagyongyarapítás útvesztőin konyhanyelven.

Az élet tele van lehetőségekkel és kihívásokkal, és azok, akik rendelkeznek pénzügyi tudatossággal, képesek hatékonyabban irányítani saját útjukat. Az Életsuli Pénzügyi Okatóklubba való csatlakozással te is részese lehetnél ennek az inspiráló utazásnak!

Találkozzunk a Klubban!

Jobban akarsz a befektetésekhez érteni? Akkor ezek a könyvek neked valók!Új vagy a pénz világában én nem tudod hol kezdd el, én igen!Át akarod látni a pénzügyeid? Itt vannak a tervezőim:

Vannak ingyenesen letölthető anyagaim is, válassz egyet a kedvedre!

Velem szeretnél tanulni, beszéljünk!
Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page