top of page

Állampapír, mint befektetési forma MagyarországonTe kaptál már ilyen levelet?


Tisztelt Ügyfelünk!

Ön a Magyar Államkincstár honlapján keresztül az alábbi időpontfoglalást kezdeményezte:

Ügyfélszolgálat: Állampénztári Iroda - Ügyfélszolgálat

Időpont: 2023-11-06 8:00

Kérjük, hogy 4 órán belül végezze el a foglalás megerősítését az alábbi „Megerősítés” gombra kattintva, ennek hiányában a rendszer nem rögzíti a foglalását.

A foglalási időpont megerősítése:

Tisztelettel,

Magyar Államkincstár


Ha nem, akkor vagy időpont nélkül jártál eddig, vagy egyáltalán nem gondolkozol az állampapírokban, netalán külföldön élsz és nem akarsz Forintot tartani, habár van Euró alapú állampapír megtakarítási lehetőség is!
Elgondolkodtál már azon, hogy miért ösztönzenek mindenkit annyira, hogy vegyen állampapírt? És ha például bekövetkezne egy államcsőd, mi lesz a következménye? Ezekez ha nem is te mondod, másoktól már biztosan hallottad! Ha végül úgy döntesz, hogy az állampapír megfelelő biztonságot nyújt a számodra, fontos, hogy biztos válaszokkal rendelkezz, hiszen az infomrációk segítségével nem kell aggódnod álmatlan éjszakák miatt. Ha vonzó számodra a mostani 13-15% körüli garantált kamat, és meg szeretnéd óvni pénzedet az inflációtól rövid távon, akkor érdemes megnézned az ÉletSuliban az anyagokat erről!


Az állampapírok elsősorban azért népszerűek, mert megbízható befektetési lehetőséget nyújtanak a befektetők számára. Az állam által kibocsátott kötvények és megtakarítási állampapírok garantált hozamot biztosítanak, amelyek segítenek a pénzügyi stabilitás fenntartásában. Emellett az állampapírok általában kis minimális befektetési összeggel is elérhetők, így szinte bárki számára elérhetőek. Az állampapírok előnye nem csak a garantált hozamokban rejlik, hanem a kockázatok minimális szinten tartásában is. Az állam által kibocsátott kötvényeket magas hitelminősítésűnek tekintik, így a befektetőknek nem kell aggódniuk az értékpapírjaik elvesztése miatt. Ez a stabilitás és biztonság sok befektetőt vonz, különösen olyanokat, akik hosszú távú megtakarítási célokat tűztek ki maguk elé. Az állampapírok különböző típusokban elérhetők, amelyek lehetővé teszik a befektetők számára, hogy a saját pénzügyi céljaiknak és kockázatvállalási hajlandóságuknak megfelelő lehetőséget válasszák ki. A hozamok változhatnak az időtáv függvényében, így a befektetőknek lehetőségük van választani a rövid vagy hosszú távú befektetések közül. Az állampapírok sokfélesége lehetővé teszi a befektetők számára, hogy személyes pénzügyi céljaiknak megfelelően válasszanak. Az állampapírok keresése során azonban fontos figyelembe venni azokat a változó tényezőket, mint például az infláció, amely befolyásolhatja a befektetés valós értékét az idő múlásával, tehát a reálértéket. A befektetőknek meg kell fontolniuk a hozamokat és a kockázatokat, valamint a jövőbeli pénzügyi célokat, mielőtt döntenek az állampapírokba történő befektetés mellett.


Elöljáróban annyit, hogy hogyan tudsz állampapírt venni a legolcsóbban?

  1. A magyar államkincstár oldalán foglalj időpontot, hogy ne kelljen sokat várakoznod! Tényleg figyelnek az időpontosokra!

  2. Vidd magaddal a személyidet, lakcímkártyádat és adóazonosítódat! Ha először mész és van gyereked, akkor 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a Babakötvényt nem vetted igénybe! Ha nem nyitsz neki számlát 18 éves koráig, azt az összeget soha nem tudod megigényelni! Így vidd magaddal az ő dokumentumait is! Csak szülő nyithatja meg, de bárki tehet rá a későbbiekben pénzt! Ugyan úgy a gyereknek: Személyi, lakcím és adókártya kell, és ezeket le fogják fénymásolni a szerződés kötéskor és számlanyitáskor!

  3. Kérd meg az ügyinzétőt, hogy mutassa mega webkincstár alkalmazást és mutassa mega belépési adataid! Akár le is töltheted az alkalmazást mielőtt bemész! A gyerek számlája pedig a te főszámládhoz lesz hozzárendelve!

  4. Pénzt könnyedén tudsz beutalni és a céljaidnak megfelelően kell befektetned a kötvénybe!

  5. Akár havi állampapír befektetési stratégiát is kitalálhatsz innentől, ha már megvan a számlád.

Például: Havi 60 ezer forintot teszel be egy 10 éves állampapírba! Jó, ha tudod: Előbb is kiveheted az összeget és megkapod az adott időszakra részarányosan a kamatot.


Szakmailag azt javasolják, hogy akár a vésztartalékot is lehet állampapírban tartani, hiszen a magyar államnak a besorolása megfelelő ehhez és nem fenyeget az államcsőd, vagy a fizetésképtelenség, illetve az állam érdeke is az, hogy ezt a pénzt visszategye a gazdaságba!


Adót kell fizess az állampapír nyereséged után? Jelenleg nem! Ugyan olyan, mintha TBSZ számlán részvényeket vennél, és 5 évnél tovább tartanád meg őket! Ez egy kiváló módja a tiszta nyereségszerzésnek!


Az állampapírok kiváló befektetési lehetőséget jelentenek azok számára, akik stabil és megbízható hozamokat keresnek, miközben minimalizálják a kockázatokat. Az online platformok segítségével könnyedén hozzáférhetők már napjainkban ezek a befektetések és kezelhetők, ami lehetővé teszi akár a havi rendszeres befektetést is!


Többet szeretnél tudni az Állampapírokról? Érdekel, hogy hogyan alakítsd ki a portfóliód? Töltsd ki a kérdőívet és visszahívlak!


Comments


bottom of page